Spyshots: Bentley SUV

Spyshots: Bentley SUVDe luxe SUV van Bentley staat pas op de planning voor 2016, toch was hij eerder deze week al te gast op Belgisch grondgebied.

De passage van een goed afgeplakt testmodel deed heel wat commotie oplaaien. Enerzijds omdat onze snelweg(asfalt) in het automilieu nog te vaak als benchmark gezien wordt voor slechte wegen, anderzijds omdat de Bentley nog dik ingepakt zat met camouflage. Dit maakt hem alvast niet knapper, omtrent het eerste concept was er weinig enthousiasme te bespeuren.

Gelukkig is deze dikke camouflagevacht enkel en alleen functioneel, zo moet het uiteindelijke design nog wat bewaard blijven voor op het uiteindelijke moment-de-glorie bij de grote voorstelling, een nieuwe telg binnen de Bentley familie is altijd wel feest op zich. Gezien het succes van de Cayenne voor Porsche zijn de verwachtingen alvast hooggespannen, ook Lamborghini zal dit decennium nog een SUV lanceren.

Op gebied van motoren werd er nog niets officieel gecommuniceerd, in de wandelgangen werd de toekomst van de 6.0-liter W12 en 4.0-liter V8 wel al veilig gesteld. De nieuwe Plug-in Hybrid krachtbron zal bovendien zijn intrede maken in deze prestigieuze SUV.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...