Officieel: Tesla Model S P85D

Tesla Model S vierwielaandrijving
Tesla onthult de meest krachtige Tesla Model S: de vierwielaangedreven Model S P85D heeft maar liefst 700 pk.

Vierwielaandrijving en volledig elektrisch rijden, Tesla moest er ooit mee naar buiten komen. Een beetje extra vermogen is natuurlijk ook altijd welkom, al hadden klanten van de Model S absoluut niet te klagen. Deze Model S P85D is la crème de la crème onder de elektrische wagens: 700 pk, 930 Nm en een sprint van 0-100 km/u in ongeveer 3,2 seconden. Bijna een seconde sneller dan de vorige topper van het gamma! De topsnelheid bedraagt een ecologisch verantwoorde 250 km/u.

Omdat banden oproken net iets minder groen voor de dag komt, werd deze über Model S uitgerust met vierwielaandrijving. Door het toevoegen van een tweede elektromotor op de vooras ging het gewicht wel met 5,2 seconden omhoog, maar de autonomie blijft met 443 km het absolute schoolvoorbeeld.

Naast de topversie werden ook twee minder vermogende vierwielaangedreven versies voorgesteld: de 60D en de 85D. Beiden hebben eveneens een motor op de vooras, maar dan met iets minder vermogen. Tot slot kondigt Tesla ook een semi-autonoom rijsysteem aan dat met behulp van optische camera’s de voorliggende weg afscant. Een 360-graden sonar detecteert daarbij verkeer of andere voorwerpen en dwingt de Tesla tot stilstand te stoppen wanneer het verkeer voor hem dat ook doet. Elon Musk belooft een volledig autonoom voertuig binnen 5 à 6 jaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...