Spyshots: Mercedes E-Klasse 2015

Spyshots: Mercedes E-Klasse [2015]Een prototype van de volgende generatie Mercedes E-Klasse (W213) liep zojuist tegen de spreekwoordelijke lamp!

De huidige generatie Mercedes E-Klasse gaat alreeds een tijdje mee, in 2012 kreeg hij nog een beperkte facelift. Volgens de laatste geruchten zal de nieuweling in 2016 alreeds te koop zijn in Duitsland, hiermee lijkt een presentatie op het Autosalon van Frankfurt in september 2015 alvast een certitude. Eerder dit jaar zagen we nog een rare C-Klasse passeren met onlogische proporties, in de praktijk was dat een testmodel voor specifieke onderdelen voor de E-Klasse opvolger.

Deze beelden tonen de uiteindelijke productiecarrosserie, al werd ze nog voorzien van een stevige portie camouflage om de vorm wat te verbergen. Gezien de sterke gelijkenissen op designgebied tussen de C-Klasse en S-Klasse verwachten we ook een gelijklopende uiteraard voor de E, met de knappe recentelijke designoefeningen verwachten we toch vrij veel.

Qua motorisaties vermoeden we het terugzien van enkele oude bekenden maar ook een resem nieuwkomers, Das Haus gaf al toe dat ze naarstig werken aan een nieuwe reeks zes-in-lijn motoren. Een sportieve E63 AMG verwachten we natuurlijk terug op het appel, de nieuwe 4.0-liter V8 lijkt hier ook de uitverkorene te worden. Naast een (verlengde) Berline, Break en Coupé zal er ook wel weer een Cabriolet komen, bij de ene zal de focus al wat meer op sportiviteit liggen terwijl de het meer moet hebben van luxe en comfort.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...