Toyota Prius+ krijgt kleine update

Toyota Prius+ Facelift
De enige hybride zevenzitter in Europa – Toyota kent de XC90 nog niet – krijgt een kleine facelift.

Al in 2011 schotelde Toyota ons de Prius+ zevenzitter voor. De hybride monovolume, voorgesteld op het Autosalon van Genève dat jaar, krijgt nu een uiterst subtiele facelift. LED koplampen, een opfrissing van de snoet en grille alsook zwarte glanslak doen hun intrede. Verder werden de LED dagrijlichten, de luchtinlaten, achterlichten en nummerplaathouders licht aangepast. Twee nieuwe exterieurkleuren (Dark Sherry & Attitude Black) verfraaien de catalogus en tot slot werd ook de achterbumper met ingebouwde ‘diffuser’ aangepakt.

Binnenin is er dan weer een nieuwe metaalkleurige afwerking, krijgen klanten chroom deurhendels en ventilatiemonden en zorgt een nieuw 4.2-inch TFT scherm voor het informeren van de bestuurder. Die zal voortaan ook meer kunnen genieten van zijn Prius-rit dankzij een update van de dempers, terwijl de achterste passagiers extra comfort krijgen door betere geluidsafdichting.

Motorisch wijzigde er niets, behalve dat de hybride krachtbron nu ook volledig conform de EU6-norm is. Nog steeds levert een 1.8-liter viercilinder 99 pk en wordt deze geholpen door een elektromotor, goed voor een gecombineerd vermogen van 136 pk. Een sprintbom is de Prius+ echter niet: 0-100 km/u duurt 11,3 seconden en de topsnelheid bedraagt een schamele 165 km/u. Het verbruik daarentegen is op papier alvast veelbelovend met een gemiddelde van amper 4,1 l/100 km en een CO2-uitstoot die slechts 96 g/km bedraagt.

Lees hier onze rijtest met de huidige Toyota Prius+!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...