Volvo puurt 450 pk uit kleine 2.0-liter

Volvo viercilinder 450 pk
Volvo stelt een concept voor van een 2.0-liter viercilinder met maar liefst 450 pk.

Een introductie is nog niet voor meteen, maar Volvo experimenteert alvast met een krachtige 2.0-liter viercilinder met 450 pk. De tweeliter T6 -helaas niet voor onze markten- in de nieuwe XC90 levert al 320 pk, maar dit is pas echt impressionant. Vervelende turbo lag zou volgens Volvo zelfs volledig geëlimineerd worden.

De Drive-E motor werkt met twee parallelle turbo’s die gevoed worden door een elektrische compressor. De benzine zelf wordt ingespoten door een duale benzinepomp werkend aan 250 bar. Het motorconcept werd uitgewerkt in samenwerking met AVL, Denso en Polestar. Downsizing op zijn best!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...