Spyshots: Seat Leon ST Cupra

Spyshots: Seat Leon ST CupraDe reguliere Seat Leon Cupra gooide al hoge ogen met zijn indrukwekkende prestaties, ook de meer praktische Leon ST ondergaat een soortgelijke sportkuur!

De drie- en vijfdeurs Leon kregen begin dit jaar de Cupra injectie waardoor ze volwaardige hot hatches werden, momenteel werkt Seat in het zonnige thuisland aan de laatste ontwikkelingen voor een soortgelijke Leon ST Cupra. Deze is natuurlijk gebaseerd op de breakvariant en biedt dus veel meer laadruimte (587 tot 1.470 liter), de vlotte papa’s en mama’s worden nu alreeds enthousiast en het wordt nog beter!

In tegenstelling tot de eerdere berichten (260 pk) zal het vermogen waarschijnlijk uitkomen op een stevige 280 pk, met een sperdifferentieel tussen de voorwielen zou deze Seat ook vlotjes door de bochten kunnen zweven. Prestatiecijfers zijn er nog niet, al doet de hatchback het met een stoplichtchrono van 5,8 seconden. De Ford Focus ST (Clipper) en Skoda Octavia RS (Combi) aanschouwen de komst van deze nieuwe concurrent met argusogen, na de succesvolle verovering van de Nürburgring recordtijd van de Renault Mégane RS is het duidelijk dat er rekening moet gehouden worden met deze snelle-doch-praktische Spanjaard!

Lees hier onze rijtest met de Seat Leon ST FR!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...