Mercedes sluit overname Aston Martin (nu) uit

Mercedes AMG Aston MartinHet droomhuwelijk – op papier – tussen Mercedes en Aston Martin zit er dan toch niet aan te komen, de Duitsers hebben momenteel geen interesse.

De grote Mercedes baas met evengrote snor, Dr. Dieter Zetsche, heeft op het Autosalon van Parijs formeel ontkent dat ze van plan zijn om op korte termijn de prestigieuze Engelse sportwagenbouwer over te nemen. Die is bijna de enige grote autoconstructeur die in handen is van een investeringsfonds waardoor ze op geen enkele manier kunnen profiteren van schaalvoordelen of ontwikkelingsprogressie.

Vorig jaar werd bekend dat Mercedes toch een participatie van 5% opnam in Aston Martin, in ruil leveren de AMG toveraars uit Affalterbach V8 motoren aan de Britten. Gezien ze theoretisch ook V12 motoren zouden kunnen uitwisselen leek een innigere samenwerking het logische vervolg al houdt Mercedes nu de boot af. Zelf hebben ze al heel wat lekkere sportwagens in het gamma en gezien de beperkte afzetmarkt van Aston zou het maar verspilling zijn van geld, resources en tijd aldus het topmanagement. Maar CEO’s ontkennen wel vaker wat ze later volmondig verdedigen, voor de boeiende toekomst van Aston Martin hopen we stiekem toch nog op een overname!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...