Spyshots: Porsche Cayman 2015 [viercilinder!]

Spyshots: Porsche Cayman 2015 [viercilinder?]Voor de kleinste Porsche staat er binnenkort een facelift op de planning, de komst van een viercilinder lijkt nu niet meer weg te denken.

De huidige generatie Porsche Cayman gooide zeer hoge ogen en bedreigde zelfs de legendarische Negenelf, al zullen de heren uit Zuffenhausen dat zelf niet direct toegeven. Laatstleden kregen we nog een extra sportieve GTS variant en ook een hardcore GT3 versie lijkt op komst al wordt ook het reguliere model niet vergeten. Die is al op de markt sinds 2012 en zal dus normaliter een beperkte facelift krijgen in de loop van 2015.

Naar goede gewoonte – bij de Duitse constructeurs – zullen de visuele wijzigingen eerder beperkt blijven en onder de motorkap zal naar alle waarschijnlijkheid een viercilinder komen te liggen net zoals bij de Macan. In vergelijking met de grote V8’s en straight-six’en lijkt dat misschien wat Porsche onwaardig, maar de prestaties van hun Le Mans bolide – mét viercilinder – bewijzen toch voldoende potentieel.

Naar alle verwachtingen zal de bestaande 2.7-liter boxermotor plaatsmaken voor een turbogeblazen 2.0-liter met ongeveer 280 pk, de 3.4-liter krachtcentrale van de Cayman S zal het doen met hetzelfde blok, maar hier 330 pk sterk. De technisch identieke Porsche Boxster ondergaat dezelfde technische update, voornamelijk het theoretisch verbruik en CO2 uitstoot zullen hierdoor positief beïnvloed worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...