YOLO: Gaan kamperen met een Ferrari F40

YOLO: Gaan kamperen met een Ferrari F40Als het gaat over kamperen denken we direct aan de legendarische Land Rover Defender, Mercedes G-Klasse of JEEP Wrangler, maar ook een Ferrari F40 leent zich hiervoor.

De Ferrari F40 is de heroïsche opvolger van de 288 GTO en werd maar liefst 1.300 keer geproduceerd, in vergelijking met de huidige topmodellen toch een serieus aantal. Het merendeel van die bolides vond zijn weg naar een toegewijde verzamelaar en zien maar sporadisch het zonlicht, maar in Japan wordt hij gewoon gebruikt om te gaan kamperen.

Met een minimale bagageruimte en zonder dakdragers is zo’n F40 alvast niet praktisch, maar gelukkig zijn beide heren wat inventief. De 3.0-liter V12 is in staat om 478 pk en 577 Nm te genereren, de warmte die daarbij vrij komt is perfect bruikbaar voor het bakken van een ei. Het is altijd mooi te zien dat sportwagens effectief gebruikt worden waarvoor ze gebouwd zijn, al gaan deze Japanners misschien wel wat te ver. Nuja, you only live once!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...