Poll: Porsche 911 Turbo S vs Aston Martin V12 Vantage S

Poll: Porsche 911 Turbo S vs Aston Martin V12 Vantage SEen krachtige achtcilinder of een karaktervolle V12, de keuze is aan (de vermogenden onder) jullie! Genieten van de nazomer lukt sowieso met beiden.

In het Engelse kamp vinden we de meest recente toevoeging aan het gamma van Aston Martin, de krachtigste Roadster uitvoering doet het nu met een S in de naam. Hiermee gorgelt de zesliter V12 maar liefst 565 pk en evenveel Newtonmeter koppel op, de sprinttijd ligt onder de vier seconden en die heerlijke soundtrack krijg je er gratis en voor niets bij. Dat laatste is misschien wat dubieus gezien het prijskaartje in de buurt van €200.000 start.

In het andere kamp doet de Porsche het ook met een S in naam, maar toch met enkele cilinders minder. De 3.8-liter flat-six legt 520 pk in de weegschaal en verdeelt die in tegenstelling tot de Aston aan alle wielen, de stoplichtsprint (3,3 s) is dan ook heel wat scherper gezien de betere tractie. Bij de lokale Porsche dealer zal je met open armen verwelkomd worden want ook deze 991 Turbo S Cabriolet start bij €200.000!

Officieel is het nu herfst en de weergoden zijn in België nooit écht goed gezind, de keuze voor een cabrio is dan ook minder rationeel. Autocar wist beide bolides samen te brengen voor een verregaand vergelijk, maar welke zou jij op de oprit willen? Een Aston Martin V12 Vantage S Roadster of een Porsche 991 Turbo S Cabrio?!

Porsche 911 Turbo S vs Martin V12 Vantage S

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...