Video: Ferrari 458 Speciale A

Video: Ferrari 458 Speciale ATer gelegenheid van het Autosalon van Parijs lanceert Ferrari de eerste bewegende beelden van de 458 Speciale A!

De Ferrari 458 Speciale AAperta oftewel Open – is de kruisbestuiving van een 458 Speciale met een 458 Spider. Theoretisch een bijzonder tegenstrijdige gedachte om van een lichtgewicht circuitbeest een cabrio te maken, de stevige interesse voor de 430 Scuderia 16M toont aan dat er een markt is voor dergelijke bolides. Na een dagje scheurplezier op Spa-Francorchamps vervolgens in alle rust – en met de haren in de wind – naar huis rijden, wij zouden er direct voor tekenen!

Het belangrijkste wapenfeit van deze 458 Speciale Aperta is het klapdak dat in 14 seconden zijn ding kan doen in de twee richtingen, daarnaast is het toch vooral de 4.5-liter V8 die hier zijn stempel weet te drukken. Net zoals de Speciale Coupé zijn er 605 paarden beschikbaar die worden bijgestaan door 540 Newtonmeter koppel. Met een toevoeging van slechts 50 kilogram zullen de prestatiecijfers slechts marginaal beïnvloed worden, nul-naar-honderd is nog steeds geklaard in 3 tellen. Topsnelheid ligt ver voorbij de maximum snelheid in België, al haast je jezelf best naar de lokale Ferrari dealer als je een van de 499 exemplaren van de 458 Speciale A wilt bemachtigen. De prijs is nog niet duidelijk, al is het sowieso méér dan de reguliere 458 Speciale!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...