Officieel: Volkswagen XL Sport [Ducati powerrr]

Officieel: Volkswagen XL Sport [Ducati Panigale powerrr]Wat als?! Je het hart van een Ducati Panigale in een hyperzuinige Volkswagen XL1 legt?

De Volkswagen XL1 is – naast bijzonder duur – een uniek prestige project van het management. Al jaren probeerden ze een wagen te bouwen die slechts 1 liter brandstof per 100 km nodig had en met de XL1 slaagden ze in hun opzet. Al is de kans klein dat het een verkoopshit wordt, maar de opgedane kennis en technologie zal gelukkig wel zijn weg vinden naar de andere zuinige modellen. Dat is in deze tijdsgeest super leuk om mee uit te pakken bij de boekhouder, de XL Sport speelt dan weer in op een ander zintuig.

Die XL1 afgeleide doet het met de V-Twin krachtbron van de Ducati Panigale 1199 Superleggera, niet toevallig de nieuwste telg van de grote VAG familie. Een leuk en sportief project voor de hypermilende ingenieurs en de perfecte kans om familiegenoten in the picture te brengen! Voor de leken onder ons, de Ducati Panigale is de hypercar onder de motorfietsen. Prijskaartje: €75.000 en prestatiecijfers (200 pk!) waarvan je bang wordt bij het lezen. Toch werd de motor in zijn geheel overgeplaatst, ook de sportuitlaat voor een magische soundtrack werd voorzien.

De 890 kilogram zware Volkswagen XL Sport kan daarmee in 5,7 seconden accelereren tot 100 km/u, terwijl de topsnelheid op 270 km/u ligt. Stevige cijfers, al doen er heel wat beter, maar die zien er vaak heel wat minder futuristisch uit en zitten niet vlak boven het wegdek met hun achterste. Het interieur werd tot slot ook sportwaardig met heel wat alcantara en rode stiksels!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...