Officieel: Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna Edition

Officieel: Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna EditionItalianen en haute couture gaan altijd goed samen. Daarom dat Maserati en Ermenegildo Zegna voor de tweede keer de handen in elkaar slaan, de Ghibli is nu de uitverkorene!

Op het Autosalon van Parijs stelt het sportwagenwerk uit Modena een unieke Ghibli S Q4 voor, momenteel nog als concept maar een productiemodel lijkt eerder een kwestie van tijd. Vorig jaar zagen we nog een soortgelijke samenwerking voor de Maserati Quattroporte, nog wat langer terug werd er ook al samen gewerkt met het luxueuze Fendi voor een unieke GranCabrio.

De Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna Edition Concept kreeg aan de buitenzijde een likje Azzurro Astro terwijl er gekozen werd voor 20″ lichtmetaal. Binnenin kreeg Ermenegildo Zegna heel wat meer personaliseringsmogelijkheden, gezien de voorliefde van het luxemerk voor jeans, leder en fijne stof weet je ook waaraan je jezelf mag verwachten voor de interieurbekleding. Ter afwisseling werden er ook diverse accenten uitgevoerd in geborsteld aluminium of glossy koolstofvezel, enkele unieke “Ermenegildo Zegna Edition” badges mogen natuurlijk niet ontbreken bij een wagen van dit kaliber.

Aan de twin turbo drieliter V6 benzinemotor werd er niet gesleuteld, het vermogen blijft dus steken op 330 pk en 500 Nm koppel, gezien de Q4 vierwielaandrijving wordt dat mooi verdeeld onder alle wielen. Vanuit stilstand heb je 4,8 seconden nodig alvorens de wijzerplaat 100 km/u weergeeft, bij 284 km/u is het gedaan met de pret.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...