Officieel: Audi TT Sportback Concept

Officieel: Audi TT Sportback ConceptVerrassing van Audi op het Autosalon van Parijs: een TT voor het gezin!

De nieuwe Audi TT Coupé kregen we eerder dit jaar, de dakloze Roadster staat momenteel te shinen op de beursvloer in Parijs. Toch lijken de Duitsers met meer TT derivaten te komen, zo getuige toch dit TT Sportback Concept. Met de toevoeging van een extra paar deuren stijgt de praktische bruikbaarheid per direct, op de eerste foto’s ziet het interieur er alvast voldoende ruim uit om er met een (klein) gezin te vertoeven. In vergelijking met de Coupé is de Sportback – in concepttrim – 29 centimeter langer, 6 centimeter breder en 3 centimeter lager.

Het interieur is zeer herkenbaar aan hetgeen in de Coupe en Roadster, ofwel heerst er luiheid bij het designteam ofwel is een productiemodel nakend. Hoe dan ook, hét gadget van de nieuwe TT generatie is ongetwijfeld het volledig digitale dashboard waarmee je diverse informatiekanalen kan integreren en personaliseren. Over de materiaalkeuze en afwerking kan je nooit zagen bij de Duitsers uit Ingolstadt, ook hier ziet het er piekfijn uit met prachtig leder, chroom en zwartglimmende accenten.

De krachtcentrale van dienst is de gekende tweeliter TFSI benzinemotor die hier 400 pk en 450 Nm voorziet. Die werd gekoppeld aan een S Tronic automaat met zeven verzetten die met het quattro systeem alle wielen kan aanspreken. Snel is de wagen ook, de nul-naar-honderd-sprint neemt maar 3,9 seconden in beslag terwijl de topsnelheid gelimiteerd werd op 250 km/u gezien het Gentlemen’s Agreement. Anno 2014 moeten krachtige gezinswagen ook zuinig zijn, zo zou het gemiddelde verbruik slechts 7 liter bedragen met een CO2 uitstoot van 162 g/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...