Officieel: Alfa Romeo Giulietta Sprint

Officieel: Alfa Romeo Giulietta SprintWie voor een onthulling van de Alfa Romeo 4C Spider naar Parijs was afgezakt is eraan voor de moeite, dat is iets voor 2015! In ruil kon je wel kennismaken met de Giulietta Sprint die de nieuwe 1.4-liter MultiAir meekrijgt met 150 pk.

Nu de Alfa Romeo 4C’s vlot uit de fabriek – van Maserati – rollen was het uitkijken naar het gloriemoment van de onthulling van de 4C Spider, maar dat is duidelijk niet weggelegd voor het Autosalon van Parijs. De amici bij Fiat lanceren vandaag ook de 500X en twee Italiaanse wereldpremières zou broedermoord betekenen dus moet je voor de Spider – die nog een andere naam zal krijgen – nog geduldig wachten tot maart 2015 voor het Autosalon van Genève.

Om het volk toch iets te kunnen tonen naast de reguliere MiTo en Giulietta en diens extra sportieve Quadrifoglio Verde afgeleiden krijgt de grootste telg een nieuwe Sprint versie. Die komt voornamelijk visueel sterk over met knappe 17″ velgen – die optioneel nog een maat groter kunnen zijn -, getinte achterruiten en een matgrijze finish voor de grille. Dat terwijl ook het interieur heel wat sportieve elementen meekrijgt zoals alcantara en rode stiksels, de zestigjarige voorloper – 1954 Giulietta Sprint – vind je lieflijk naast zijn spirituele opvolger op de stand van Alfa Romeo in Parijs!

De Alfa Romeo Giulietta Sprint is beschikbaar met diverse bekende benzine- en dieselmotoren maar we bemerken wel één nieuwkomer. De 1.4-liter MultiAir Turbo viercilinder komt nu ook met een 150 pk versie, een 170 pk variant hadden we al. De nieuweling heeft voldoende aan 5,6 liter jus per 100 km en heeft een uitstoot van 129 g/km CO2. Dieselen kan ook in de Giulietta Sprint met de 1.6-liter JTDM (105 pk) of 2.0-liter JTDM (150 of 175 pk).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...