Bespoke: Rolls-Royce Phantom Metropolitan Collection

Bespoke: Rolls-Royce Phantom Metropolitan Collection
In afwachting van nieuwe modellen is bespoke nog steeds het toverwoord bij Rolls Royce. Voor het Autosalon van Parijs creëerden ze de Phantom Metropolitan Collection!

Het laatste wapenfeit van de personalisatiedivisie uit Goodwood was de Rolls Royce Drophead Coupe Waterspeed Collection, nu blijven ze op het vaste land en eren ze de stedelijke omgeving. Slechts twintig exemplaren van deze unieke Phantom – met korte wielbasis – zullen gebouwd worden, aan de buitenzijde herkenbaar door een meerlaagse Darkest Tungsten koetswerkkleur en een handgeschilderde skyline silhouette.

Binnenin heerst er vooral een houten sfeer, maar liefst vijfhonderd verschillende panelen werden er voorzien voor ondermeer het dashboard, de picknicktafels en de sieromlijsting. De klassieke klok werd aangepast en verwijst naar 24 wereldsteden, in de zetels en armsteunen werd er op een magnifieke wijze verwijzingen ingewerkt naar abstracte wolkenkrabbers, skylines en stedelijke doorsnedes.

Prijzen voor deze creaties bereiken ons nooit maar ga er maar vanuit dat het meer is dan de €418.116 die je momenteel achterlaat bij Rolls-Royce in Overijse voor een reguliere Phantom. Motorisch blijft alles bij het oude, de 6.75-liter V12 gorgelt op een rustgevende manier 460 pk en 720 Nm op.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...