Spyshots: Lexus GS-F

Spyshots: Lexus GS-FHet lijkt erop dat Lexus zich gaat moeien in het segment van de hyperkrachtige sedans met een GS-F!

Laatstleden kregen we van de Japanners nog de effectieve prestatiecijfers van hun RC-F, een (k/p)rachtige coupé die de nobele taak meekreeg om de Europese BMW M4 Coupé en Audi RS5 Coupé het leven moeilijk te maken. Deze beelden van een Lexus GS met afgeplakte onderdelen én dubbele uitlaat doen ons watertanden, omtrent een extrasportieve GS-F wordt er al lang gepraat.

Een sportieve Lexus GS F-Sport kan je nu al gewoon bestellen bij de dealer, toch blijven de motorische upgrades wat achterwege. Mochten ze nu de vijfliter V8 uit de RC-F er in lepelen en een aangepaste ophanging/wegligging voorzien hebben ze al een heel begeerlijk geheel, het uiteindelijk vermogen zal dan in de buurt van 500 pk liggen.

Mocht deze superlexus er effectief gaan komen zal dat ten vroegste in 2015 of zelfs 2016 gebeuren, de concurrentie vinden we heel wat dichter bij huis. De Mercedes E63 AMG is de prestatiekoning met zijn 585 pk, al kunnen de Jaguar XFR-S (550 pk), Audi RS6 Avant (560 pk) en BMW M5 Sedan (575 pk) er ook wel iets van.

Lees hier onze rijtest met de Lexus GS450 F-Sport!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...