Ook Volvo V40 Cross Country krijgt T5 Drive-E motor [AWD]

Ook-Volvo-V40-Cross-Country-krijgt-T5-Drive-E-motor-AWDVolvo schenkt het V40 Cross Country gamma een meer efficiëntie T5 benzinemotor mét vierwielaandrijving.

Momenteel kan je bij de Volvo dealer heel wat zuinige Drive-E motoren terugvinden doorheen het gamma, de stoere V40 Cross Country had die keuze niet. Volvo zet dit nu recht en voorziet de productiefaciliteit in Gent nu van de turbogeblazen T5 Drive-E benzinemotor, goed voor 245 pk / 350 Nm én vierwielaandrijving. Het vermogen wordt mooi verdeeld door de automatische achttraps versnellingsbak, dankzij schakellepels achter het stuurwiel kan je hem een handje helpen wanneer je dat nodig acht.

De marketingsmensen bij Volvo verwoorden deze toevoeging als het volgt: “De combinatie van deze motor met AWD geeft avontuurlijke klanten het vermogen om op verkenning te gaan én perfecte controle om zich met vertrouwen op elk terrein te wagen“. Wij houden het liever op een toegankelijkere AWD motor met een interessantere CO2 uitstoot van 149 g/km, de reguliere T5 – zonder Drive-E – doet het met 254 pk en 194 g/km. Met deze verbeterde uitstoot valt de V40 Cross Country ook voordeliger uit dan de concurrentie zoals de BMW X1 en Audi Q3.

Dit najaar wordt deze vernieuwing in Europa doorgevoerd, in de daaropvolgende maanden volgt de rest van de wereld. Tegelijk werd ook de optielijst wat uitgebreid met nieuwe 19″ lichtmetalen Damara velgen, een nieuwe Power Blue koetswerkkleur en een upgrade van het Sensus infotainment- en navigatiesysteem. Prijzen zijn er nog niet, al verwachten we dat deze T5 Drive-E zich tussen de T4 (€34.290) en de bestaande T5 (€37.190) zal nestelen in de catalogus.

Lees hier onze rijtest met de Volvo V40 Cross Country T5 AWD!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...