Spyshots: Opel Corsa OPC

Spyshots: Opel Corsa OPCDe leukste Opel Corsa is in het land!

De Opel Corsa is een compacte stadswagen maar na een kuur bij de heren van OPC – Opel Performance Center – wordt het een heet bommetje. Onderstaand testexemplaar is het eerste bewijs dat Opel effectief met een Corsa OPC naar buiten komt, na de onthulling was er wat onduidelijkheid of er een vraag naar dergelijke wagens was. Het succes van de Ford Fiesta ST en Renault Clio RS betekende dus groenlicht voor deze sportieve Corsa, visueel volgt deze het bekende OPC recept. Daarmee krijgt hij dus een agressieve voorbumper, grote velgen met een diamantmotief en een dubbele uitlaat aan de achterzijde. Ook binnenin is het ook allemaal sportief geïnspireerd.

Visuele tweaks zijn ongetwijfeld leuk om wat aandacht te scoren maar ook een stevige portie vermogen mag natuurlijk niet ontbreken. Daarvoor rekenen we op de bestaande 1.6-liter turbomotor die nog wel wat marge heeft en dus wel beter zal doen dan de huidige 190 pk. Met enkel kracht ben je niet zoveel, daarom dat het chassis en de ophanging ook aangepast zullen worden door de OPC toveraars.

Dit najaar komt de vernieuwde Corsa bij de Opel dealers te staan, een onthulling van deze Corsa OPC is dus niet voor direct.

Update 10/10 – video!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...