Officieel: Kia Sorento 2015

Officieel: Kia Sorento 2015Net voor de Europese première op het Autosalon van Parijs komt Kia naar buiten met alle informatie omtrent de gloednieuwe Sorento!

De stoere terreinwagen van de sympathieke Koreanen passeerde de laatste tijd regelmatig op onze website, ook in het Oosten hebben ze ondertussen al door hoe je een auto moet lanceren met teasers, spyshots en losse informatiedelen. Het design werd volledig herzien – in samenwerking met de designstudio’s in Korea, Duitsland en California – al blijft alles zeer herkenbaar, de klassieke Tiger Noise werd wat bijgeschaafd naar een nieuw patroon. De nieuwe Kia Sorento is langer – plus 8 centimeter – en iets lager – min 1,5 centimer – maar veel ruimter binnenin, de kofferruimte groeit van 515 liter naar 605 liter, met de achterste zetelrijen plat vergroot je dat nog eens significant!

Het interieur kreeg ook een make-over met verbeterde afwerking en dito materialen, het veiligheidsleger werd aangedikt met onder meer Adaptive Smart Cruise Control, Lane Departure Warning System, Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert en Speed Limit Information Function. Nieuwkomer is ook het grote navigatiesysteem met een Around-View-Monitor waarmee je een perfect beeld krijgt van wat er rondom je bevindt.

Voor de veeleisende Europeaan werd ook extra moeite geleverd om de trillingen te maskeren en een verbeterde geluidsisolatie te voorzien, het rijgedrag zou ook meer moeten aansluiten bij onze scherpere gevoelens. Omdat terreinwagens zoals de Kia Sorento in deze tijd ook frequent gebruikt worden als kilometervreters werd het onderstel en demping aangepast om een bijzonder comfortabel geheel te krijgen.

Motorisch voorzien Kia drie opties voor ons continent, al is het nog afwachten of de Belgische importeur de 2.4-liter benzinemotor met 188 pk en 240 Nm zal meenemen naar de dealers. De dieselmotoren zullen hier ongetwijfeld wel beschikbaar worden, je kan zelfs kiezen uit een 2.0-liter of 2.2-liter CRDI met respectievelijk 185 pk / 400 Nm en 200 pk / 440 Nm.

Na de eerste kennismaking met de Europese Kia Sorento op het Autosalon van Parijs is het aftellen tot begin 2015 wanneer je bij de lokale dealer kan bezichtigen. Prijzen worden later nog meegedeeld, al zullen die in de buurt blijven van de huidige vanafprijzen (€ 33.790).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...