Officieel: Honda Civic Type R Concept II

Honda Civic Type R Concept II
Bestellen kan je hem nog niet, maar dit is de voorbode van de Civic Type R die volgend jaar in de straten verschijnt.

We hadden eerlijk gezegd in Parijs een productiemodel verwacht, maar bij Honda hebben ze vermoedelijk nog net een rondje te weinig over de Nürburgring gereden om de nieuwe Civic Type R volledig af te ronden. Deze Civic Type R Concept II is dan maar de voorbode van wat komen zal in 2015. Hij zal bovendien gebouwd worden in het Verenigd Koninkrijk, waar hot hatches als deze immens populair zijn.

Onder de motorkap heeft dit concept een 2.0-liter viercilinder turbo met 280 pk, een cijfer dat tegen volgend jaar niet veel meer zal veranderen. Honda belooft wel ongelooflijke prestaties vergeleken met de Integra, Accord en zelfs de NSX. Met de “+R”-knop op het stuur wordt de motor echt wakker gemaakt, reageert het stuurwiel scherper op input en gaat de nieuwe adaptieve ophanging in sport-modus.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...