Video: 11x McLaren P1’s gaan los op Spa-Francorchamps

Video: 11x McLaren P1's gaan los op Spa-FrancorchampsHoog bezoek deze week in de Ardennen, maar liefst 11 verschillende McLaren P1’s kwamen even genieten van ons mooiste stukje asfalt!

Drukke tijden voor het circuit van Spa-Francorchamps, na de passage van Top Gear – eveneens met een McLaren P1 – en het Formule 1 circus waren er nog nog indrukwekkende trackdays voor Ferrari en Aston Martin. Deze week was het terug koekenbak, onder de Pure McLaren noemer nodigde de Britse sportwagenbouwer haar trouwste cliënteel uit om te genieten van het huidige gamma. Voornamelijk de P1 eigenaars wisten hun weg te vinden naar onze Ardennen, één exemplaar was nog geen 36u in handen van de gelukkige eigenaar!

Alle elf kleurrijke P1’s – negen op video en twee in de pitlane – kregen dezelfde 3.8-liter V8 mee, goed voor alreeds 737 pk en 720 Nm. Dankzij de toevoeging van een elektrische hulpbron komt daar nog eens 180 pk en 260 Nm bij, met een magische rekenformule komt dat uit op een totaal vermogen van maar liefst 916 pk en 900 Nm koppel! Hiermee tik je in minder dan 3 seconden 100 km/u aan, een begrenzer stopt de pret bij 350 km/u. Dankzij de vele aërodynamisch tweaks is de McLaren P1 geboren voor zowel het circuit als de openbare weg, voor de hardcore puristen hebben de Britten uit Woking alvast de P1 GTR in de pijplijn zitten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...