Spyshots: MINI Countryman 2016

Spyshots: MINI Countryman 2016De huidige MINI Countryman kreeg recentelijk nog een beperkte facelift, een volwaardige opvolger maalt ondertussen een hoop testkilometers.

De verkoop van crossovers loopt hier in Europa nog steeds zeer goed, MINI deed er dus goed aan om de bestaande modellen op tijd en stond te voorzien van een update. Een nieuwe Countryman staat maar op de planning voor 2016, toch zijn de ingenieurs alreeds gestart met de ontwikkeling van een opvolger. Net zoals bij de reguliere MINI zal men ook voor deze stoere stadsridder gebruik maken van het ULK platform dat gepaard gaat met voorwielaandrijving. De technisch gerelateerde BMW X1 ondergaat dezelfde technische makeover, al krijgen we die volgend jaar al gepresenteerd op een mooi blaadje.

De meerderheid van de MINI Countryman eigenaars blijven ten alle tijden op het mooie asfalt, toch zitten er ook avonturiers tussen en die gaan dan natuurlijk voor de ALL4 vierwielaandrijving. In de lengte en breedte zal de nieuwe Countryman wat groeien waarvan zowel de inzittenden als de bagagecapaciteit zal profiteren. Het motorenaanbod zal ook beginnen met de driecilinders, de krachtigere afgeleiden zullen dan weer beroep doen op een tweeliter turboblok. Of de driedeursversie van de Countryman, de MINI Paceman, ook vernieuwd zal worden is nog niet duidelijk, hier en daar klonk het in de wandelgangen dat zijn levensvatbaarheid toch eerder beperkt is gebleken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...