Impressie: Ferrari LaFerrari LMP1 Le Mans

Impressie: Ferrari LaFerrari LMP1 Le Mans In de wandelgangen wordt er nog steeds gesproken van een Ferrari deelname aan het legendarische Le Mans racegebeuren.

Momenteel loopt het bij Ferrari in de Formule 1 minder goed dan verwacht, zelfs met de getalenteerde Fernando Alonso en Kimi Raikkonen lukt het niet om mee te dingen naar de overwinning. De Scuderia Ferrari is actief in deze koninginneklasse van de motorsport sinds dag 1, al sluit dat een deelname aan Le Mans natuurlijk niet uit.

Gezien de opmerkelijke switch richting turbogeblazen motoren kan ook heel wat opgedane ervaring doorvloeien naar de straatmodellen. De Italianen uit Maranello zullen het volledige project grondig analyseren, een deelname aan de Le Mans race van 2015 zit er dus nog niet direct in. Dankzij Daniele Pelligra – die we nog kennen van het prachtige Porsche Gran Lusso Coupé Concept – hebben we alvast een mooie impressie van wat we mogen verwachten. Volgend jaar krijgen we alvast een hardcore/racy XX afgeleide van de LaFerrari, een LMP1 variant zal daar waarschijnlijk ook heel wat van weg hebben!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...