Officieel: Ferrari 458 Speciale A(perta)

Officieel: Ferrari 458 Speciale A(perta) SpiderDit is de Ferrari 458 Speciale A! Met de A van Aperta oftewel open in het Italiaans!

De Ferrari 458 Italia zit bijna aan het einde van zijn eerste levensverhaal, de opvolger – deze keer mét turbo’s! – zit zelfs al in een vergevorderde ontwikkelingsfase. Die ingrijpende generatieswitch is gelukkig pas voor volgend jaar, voor het Autosalon van Parijs houden de Italianen het bij de 458 Speciale A!

Slechts liefst 499 exemplaren van deze dakloze hardcore racewagen zullen de magische fabriek in Maranello verlaten, het is bovendien de allersnelste spider uit de geschiedenis van Ferrari. Het aluminium klapdak opent en sluit in slechts 14 seconden, desondanks zit er slechts 50 kilogram verschil tussen deze Speciale A en Speciale Coupé.

De 1.340 kg zware Ferrari 458 Speciale A maakt natuurlijk ook gebruik van de gelauwerde 4.5-liter V8, die in deze setup 605 pk en en 540 Newtonmeter weet te brengen. Hiermee creëer je een CO2 uitstoot van 275 g/km en kan je in drie tellen aan 100 km/u zitten. De topsnelheid werd nog niet meegedeeld, maar het zal sowieso voldoende zijn voor op de Belgische wegen. Het prijskaartje – als je er al eentje op de kop kan tikken – zal alvast méér bedragen dan de reguliere 458 Speciale.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...