Officieel: Honda Civic Facelift

Honda Civic Facelift
De Europese versie van de Honda Civic krijgt een milde facelift voor het Autosalon van Parijs.

De tijden dat Honda enkel op de Tokyo Motor Show of in de Verenigde Staten met nieuwigheden kwam, ligt al ver achter ons. Ook op het Autosalon van Parijs zullen de Japanners iets nieuws tonen: een facelift voor de Civic. Nieuwe bumpers, andere koplampen met geïntegreerde LED-lichten en hertekende zijschorten vormen de basis.

Interessant is ook de nieuwe Civic Sport, die een sportievere voorbumper en grille meekrijgt alsook blitse 17-inch lichtmetalen velgen. Met de zwarte achterspoiler erbovenop wordt het iets minder subtiel, maar esthetische opsmuk of gewoon tuning in de volksmond was altijd al schering en inslag op de importwagens uit het oosten.

Binnenin bleven de wijzigingen beperkt, al krijgen klanten voortaan een opgewaardeerde bekleding, chroom deurklinken en zwarte metaalaccenten. Het nieuwe Honda Connect infotainment systeem doet ook zijn intrede en omvat een 7″ display met Google’s Android software. Jammer maar helaas betreft het wel de gedateerde versie 4.0.4 .

Onder de motorkap is de nieuwe Civic beschikbaar met een 1.8-liter turbobenzine die 142 pk voortbrengt, al zullen de geïnteresseerden onder jullie voornamelijk de gekende 1.6-liter diesel aanvinken. Deze zelfontbrander produceert een vermogen van 120 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...