Officieel: Audi TT(S) Roadster

Officieel: Audi TT(S) RoadsterDe zomer loopt hier op zijn laatste einde, maar toch presenteert Audi ons vandaag een nieuwe TT Roadster!

Naast de beperkte facelift voor de A6 en A7 komt Audi met een serieuze onthulling richting Parijs: de dakloze versie van hun speelse TT! Het lijnenspel van de Roadster komt goed overeen met dat van de Coupé, al is het stoffen dak hier het hoofdingrediënt. Het is elektrisch bedienbaar, weegt slechts 39 kg en beschikbaar is 3 kleuren (zwart, grijs of jive). Het openen en sluiten gaat in slechts 10 seconden en dat al rijdend tot 50 km/u.

Begin 2015 volgt de lancering van deze Audi TT Roadster en dan kan je kiezen uit drie krachtbronnen, allen krachtige tweeliter viercilinders. Het blauwe exemplaar op de foto’s is een TT Roadster met 230 pk en 370 Nm, terwijl de gele een TT S Roadster is die 310 pk en 380 Newton’s meekrijgt. Specifiek voor onze dieselmarkt volgt er later ook nog een TDI met 184 pk en 380 Nm.

Het interieur is dan weer typisch Audi, al heerst er hier een zeer sportieve sfeer. In de toekomstige catalogus zal je naar hartenlust kunnen kiezen uit kwalitatieve materialen zoals koolstofvezel, alcantara, chroom en lederen afwerking. Op het gebied van multimedia werd het MMI systeem geschrapt en krijg je een fancy digitaal dashboard. Belgische prijzen werden nog niet meegedeeld, maar in Duitsland start de Audi TT Roadster bij €37.900.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...