Officieel: Toyota C-HR Concept

Toyota_C-HR_HeaderNa Peugeot komt ook Toyota met een nieuw SUV-concept dat zijn debuut zal maken op het Autosalon van Parijs.

De toekomst van de autowereld bevindt zich blijkbaar binnen het hybride SUV-segment. Nadat Nissan met het nieuwe hybride Outlander PHEV-S concept kwam, volgde Peugeot al snel met de zuinige super-SUV Quartz. Vandaag volgt ook Toyota met hun C-HR concept. Hiermee willen de Japanners hun toekomstvisie geven over de populaire crossovers.

Toyota spreekt over een volledig vernieuwde designtaal die architecturaal gebaseerd is op een precies geslepen diamant. Dit is onder meer terug te vinden in de compacte, verlaagde cabine. Enkele kenmerken die geaccentueerd worden in het nieuwe design zijn de ‘gespierde’ wielbogen, agressieve hoekige schouders en de zwevende achterlichtunits. Deze designtaal, waar aerodynamica een belangrijke rol speelt, zou ook verder uitgebouwd worden in toekomstige modellen.

Motorisch gezien blijven we volledig op onze honger zitten. Toyota spreekt over een hybride aandrijving maar laat ons verder in het ongewisse. Gelukkig hoeven we niet te lang te wachten, want op 2 oktober geeft Toyota op de het autosalon in Parijs een persconferentie waar dit concept volledig uit te doeken wordt gedaan.

Toyota_C-HR_001Toyota_C-HR_002

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...