Video: Ferrari LaFerrari & Enzo laten zich gaan op Spa Francorchamps

Video: Ferrari LaFerrari & Enzo gaan voluit op Spa Francorchamps  Aanschouw de toekomst en het verleden van Ferrari op het circuit van Spa-Francorchamps!

Actiebeelden van de Ferrari Enzo Ferrari en Ferrari LaFerrari die gezamenlijk Monaco en de bijhorende bergen onveilig maken hadden we al maar tracktime in onze eigenste Ardennen kunnen we altijd appreciëren. Tijdens de Ferrari Owners Day van laatstleden kregen de eigenaars van een Stijgerend Paard de kans om zich eens goed uit te leven op deze omloop, yd222 was erbij en schoot onderstaande video’s.

De recente modellen waren uiteraard het sterkst aanwezig, al kreeg de zilveren LaFerrari – op Belgische nummerplaat! – waarschijnlijk wel de meeste aandacht. Deze hypercar pur sang bezit maar liefst 963 pk en 900 Nm koppel dankzij een samenwerkingsverband tussen een 6.3-liter V12 en een elektromotor. Ondertussen hopeloos uitverkocht, al komt er later nog een reeks LaFerrari Spider’s en trackonly LaFerrari XX’s.

De Ferrari Enzo Ferrari doet het op zijn beurt met een zesliter grote V12, goed voor 660 pk en een topsnelheid van 350 km/u. Slechts 499 exemplaren werden er gebouwd waarna er nog één richting de Paus ging, desondanks de beperkte oppervlakte van België zijn er heel wat terug te vinden in kelders en stoffige garages.
Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...