Upsizing: Volkswagen Polo GTI

Volkswagen Polo GTI
Na de reguliere Polo krijgt ook de GTI-versie een esthetische én mechanische facelift.

Een Polo 1.4 TDI doet zijn werk onberispelijk, maar een Polo GTI blijft natuurlijk een stukje spannender. In Parijs zal Volkswagen de gefacelifte versie voorstellen van de sportversie, nu geleverd met 1.8-liter ten opzichte van de kleinere 1.4-liter TSI voorheen. De nieuwe viercilinder levert maar liefst 192 pk en 320 Nm, waarmee de Polo sneller dan ooit uit de voeten komt. De sprint van 0-100 km/u duurt slechts 6,7 seconden en de topsnelheid van dit stadswagentje bedraagt maar liefst 236 km/u. Manueel schakelen is niet langer verplicht, de DSG-automaat is ook beschikbaar voor deze GTI.

Natuurlijk is de Polo GTI ook uiterlijk te onderscheiden van zijn BlueMotion vriendjes door zijn sportievere voorbumper, grille en de rode accenten. Achteraan zijn de wijzigingen iets subtieler, maar wie goed kijkt, bemerkt een nieuwe achterbumper en een sierlijke dubbele uitlaat. Het velgenmateriaal mag er best wel zijn en binnenin wordt de sportieve sfeer verdergezet met een afgeplat stuurwiel, sportzetels en contrasterende stiksels.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...