Toyota onthult gewaagd urban concept

Toyota_U2_Concept_headerToyota brengt een concept dat de oplossing zou moeten zijn voor de stadskoeriers in de drukke grootsteden.

Het concept is gelanceerd op de Amerikaanse perswebsite en zal bij eventuele productie de Europese bodem waarschijnlijk niet betreden, maar we willen jullie de beelden niet onthouden. Het concept heet de Urban Utility vehicle of kortweg de U2. Het is Toyota’s reactie op het ontbrekende aanbod van compacte bestelwagens.

De U2 combineert de functionaliteit van een traditionele pick-up met het ruimtegevoel van een bestelwagen. Eén van de functionele opties is een volledig opvouwbaar dak dat het mogelijk maakt om hoger te stapelen. De kofferklep zou naar beneden klappen en op die manier dienst kunnen doen als oprijplaat. De wagen zou gemaakt zijn van robuuste materialen met een hoekig design om zo weinig mogelijk plaats te verliezen.

Binnenin is de wagen volledig aanpasbaar. Alle passagierzetels kunnen er in een handomdraai uitgenomen worden. De laadruimte kan je dan van allerlei dwarsbalken voorzien waardoor je een tafel kan creëren. Deze balken kunnen ook hun nut bewijzen om bijvoorbeeld zakken aan te hangen. De zijruiten kunnen via een kliksysteem naar boven geopend worden, zodat je ook bij nipt parkeren aan je bagage kan.

Kevin Hulter, CEO van de Calty afdeling in Californië, zegt dat de U2 een mogelijke toekomstvisie is voor de urban mobility. “Toyota zag een mogelijkheid voor een nieuwe benadering van een stadsvoertuig met de huidige nood aan flexibiliteit, plezier en manoeuvreerbaarheid”. Wij zijn nieuwsgierig, maar hopen stiekem dat dit concept nog even in Amerika blijft.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...