Extra Pit: Volvo XC90 R-Design

Volvo XC90 R-Design
Volvo onthult een sportieve versie van haar nog maar net voorgestelde XC90 SUV.

Een SUV mag best ook wat sporty zijn, dat bewijst een X5 M(50d) als geen ander. Volvo gaat hetzelfde pad op, al blijft het motorisch ietwat beschaafder. Deze XC90 R-Design focust vooral op het netvlies met een agressieve bodykit, andere bumpers, grotere lichtmetalen velgen, andere uitlaten, zilveren dakrails en matzilveren spiegelkapjes.

Binnenin wordt deze XC90 uitgerust met sportzetels, peddels aan het met geperforeerd leder beklede stuur en een paar sportpedalen. De R-Design positioneert zich boven de Momentum instapper, maar is tegelijk een sportiever alternatief voor de luxueuze Inscription.

Zoals reeds gemeld zijn er geen motorische upgrades en is het R-Design pakket combineerbaar met meerdere krachtbronnen. De topversie is de T8 plug-in hybride met een 2.0-liter viercilinder, geholpen door een elektromotor op de achteras. Al is het maar een vierpitter, het gecombineerde vermogen bereikt maar liefst 400 pk. Vanaf oktober is de R-Design te bestellen, leveringen worden verwacht begin mei volgend jaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...