Renault Eolab heeft slechts 1 liter / 100 km nodig

Renault Eolab heeft slechts 1 liter / 100 km nodigZuinigheid troef bij dit concept van Renault!

Renault heeft in het gamma alreeds enkele zuinige wagens zitten die gebruik maken van een elektrische aandrijflijn, denk maar aan de Zoe, Twizy, Kangoo ZE en de Fluence ZE al is deze laatste al weer geschrapt. Toch blijven de Fransen nog steeds op zoek naar nieuwe technologieën om nog zuiniger voor de dag te komen. De Eolab Concept is hun nieuwste showcase daaromtrent en zal begin oktober wereldkundig gemaakt worden op hun eigenste Autosalon van Parijs.

Tijdens de ontwikkeling van de Renault Eolab lag de focus voornamelijk op drie interessante pijlers, namelijk gewichtsbesparing, aërodynamica en de ZE hybride technologie. Dat resulteerde in een materialenmix van staal, aluminium en composieten waardoor de wagen toch een goede 400 kg lichter is dan een vergelijkbare Clio.

De vermogensontwikkeling werd toevertrouwd aan een 1.0-liter driecilinder (75 pk / 95 Nm) met een 6.7 kWh batterij die als elektrisch hulpbron (70 pk / 200 Nm) functioneert. Zuiver elektrisch kan je hiermee 60 kilometer ver geraken terwijl het verbruik theoretisch de 1 liter per 100 benadert. Productieplannen voor de Eolab zijn momenteel niet aanwezig bij Renault, al zullen de honderden aanwezige innovaties natuurlijk wél hun weg vinden naar toekomstige modellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...