Video: Mercedes AMG GT in actie

Video: Mercedes-AMG GT in volle actieDe eerste leveringen van de Mercedes-AMG GT staan pas gepland voor 2015, om het wachten wat dragelijker te maken krijgen we toch al wat bewegend beeld.

In de eerste video zien we de nieuwste sportwagen van Mercedes zich uitleven op een Spaans circuit, een grote zoutvlakte en wat rustig cruisen langs de kustlijn. In de tweede video mag een gele GT het sensatiegehalte wat verhogen op het F1 circuit van Austin in Amerika. Dit is overigens ook een video in extreem hoge kwaliteit (4k), mensen met een kwalitatief (retina)scherm zullen versteld staan van de beelden, het lijkt bijna een videogame te zijn.

In diverse videogames zal de AMG GT natuurlijk verschijnen, toch hebben we meer interesse voor het tastbare exemplaar. De 4.0-liter biturbo V8 is de nieuwe hofleverancier van vermogen, zowel een 450 pk als 510 pk versie zullen beschikbaar zijn. De topsnelheid ligt ergens ten noorden van 300 km/u terwijl je ook heel scherpe chrono’s zal kunnen afleggen vanachter het stuurwiel. Voor de geïnteresseerden geven we ook nog mee dat het theoretisch verbruik slechts 9,5 liter hoogwaardige benzine bedraagt en de CO2 uitstoot beperkt werd tot 220 g/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...