Video: Ferrari F40 vs Ferrari F40

Video: Ferrari F40 vs Ferrari F40Double Trouble!

De heren van XCAR kregen het weer eens voor elkaar, na een heerlijk item over de Pagani Huayra en Zonda S lokten ze twee Ferrari F40’s – met matching numbers – naar het circuit. Gastheer van dienst is niemand minder dan John Pogson, dé referentie voor de F40 wereld. Deze Brit begon op jonge leeftijd een Ferrari garage, ging racen met klantenexemplaren en behaalde heel wat overwinningen.

Met 1.300 gebouwde F40’s zijn er heel wat te vinden op de occasiemarkt, al gaat de prijs momenteel toch richting een half miljoen euro. Vervolgens ermee gaan racen is waarschijnlijk niet het meest waardevolle dat je kan doen maar daarvoor werden ze nu eenmaal gebouwd. Road legal maar in hart en nieren een circuitmonster.

Met de turbogeblazen 3-liter V8 was de handgeschakelde Ferrari in staat om 474 pk en 577 Nm te genereren. Vandaag de dag lijken die cijfers misschien minder overtuigend, in de jaren ’90 werden de F40 capaciteiten als buitenaards beschouwt. Met slechts 1.100 kg op de weegschaal kon je in 3,8 seconden reeds 100 km/u bereiken, met een topsnelheid van 323 km/u hoef je jezelf ook nergens voor te schamen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...