Officieel: Bentley Mulsanne Speed

Officieel: Bentley Mulsanne Speed
Sneller, luxueuzer en krachtiger dan ooit, de gloednieuwe Bentley Mulsanne Speed!

Voldoende vermogen en een degelijke afwerking heb je steevast bij een Bentley, toch is alles vrij relatief op zo’n hoog niveau. Er zijn altijd (vermogende) mensen die méér willen én krijgen ook al ligt de lat reeds torenhoog. Met de reguliere Bentley Mulsanne – al dan niet als Birkin uitvoering – heb je sowieso niets te kort, toch komen de Britten nu met een verbeterde Speed variant. Op zich best een bijzondere naamgeving want voor modellen met een achtcilinder verkiest Bentley normaal de “S” naamgeving.

Die achtcilinder in V opstelling is nog steeds 6.75-liter groot en levert hier 537 pk (+25 pk in vergelijking met de gewone Mulsanne) en 1.100 Newtonmeter! In minder dan vijf seconden zit je aan 100 km/u terwijl je kan blijven accelereren tot boven 300 km/u! Ongetwijfeld niet het meest belangrijke, maar dankzij cilinderdeactivatie kan de Mulsanne Speed zich ook gedragen als een V4. De CO2 uitstoot zakt hiermee van bijna 400 naar 342 g/km, niet geheel onbelangrijk gezien de strenge belastingsvormen. Ook de achttraps ZF automaat kreeg een update en komt nu met een S mode waar de gasrespons en reactietijd scherper werden gezet.

De Mulsanne catalogus werd ook wat uitgebreid met vier nieuwe koetswerkkleuren met fancy namen (Spectre, Candy Red, Camel en Marlin) terwijl de grille, bumpers en verluchtingsgaten wat verdonkerd werden. De knappe 21″ gepolijste velgen zijn ook nieuw, al kan je sowieso vrij ver gaan in het samenstellen van een gepersonaliseerde Bentley. Deze Mulsanne Speed krijgt zijn wereldpremière op het komende Autosalon van Parijs, omtrent een prijs is nog niets gecommuniceerd maar het zal boven de €315.000 liggen die je nu kwijt bent voor het huidige model. Een cabriomodel werd daarnaast nog steeds niet bevestigd, al klinken de geruchten in de wandelgangen nu echt wel serieus.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...