Officieel: Ford S-Max

Ford S-Max 2015
De tweede generatie Ford S-Max ziet het levenslicht net voor zijn officiële debuut in Parijs.

Zoals verwacht toont Ford in Parijs de nieuwe generatie van haar populaire S-Max monovolume. We zagen al een sexy voorproefje vorig jaar in Genève en mogen nu ook het eindresultaat aanschouwen. Voornamelijk de nieuwe grille en koplampen vallen op, al werden ook heel wat andere elementen opgefrist.

Net als de nieuwe Ford Mondeo krijgt de S-Max elektrisch invouwende zetels, hier op zowel de tweede als derde rij. De koffer kan optioneel ook handenvrij bediend worden, wat we natuurlijk al heel wat eerder op onder andere de Kuga zagen. De stuurkolom is voortaan ook elektrisch verstelbaar, veiligheidswijze werden nieuwe zij-airbags gemonteerd achteraan en optioneel worden de voorste zetels niet enkel verwarmd of gekoeld, maar zorgen ze ook voor een aangename massage.

Het motorengamma werd nog niet volledig prijsgegeven, maar vanzelfsprekend verwachten we ook nu een 2.0-liter TDCi met vermogens als 136 pk, 163 pk en zelfs dichtbij de 200 pk. Aan benzinezijde doet de nieuwe 1.5-liter EcoBoost zijn intrede met 150 of 180 pk, terwijl de 2.0-liter EcoBoost maar liefst 240 pk op het wegdek neerzet. Gezien dat wat veel is voor uitsluitend de voorste wielen, wordt de S-Max deze keer voor het eerst met vierwielaandrijving verwacht. Meer details volgen in Parijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...