Officieel: Mercedes B-Klasse facelift 2015 [W246]

Officieel: Mercedes B-Klasse facelift 2015 [W246]Met een beperkte facelift kan de Mercedes B-Klasse er terug volledig tegenaan en voldoende weerwerk bieden aan de concurrentie!

De huidige B-Klasse is officieel de 2e generatie en werd ons voorgesteld in 2011, vandaag vond Mercedes de tijd rijp om een facelift door te voeren. Op het komende Autosalon van Parijs zal deze vernieuwde luxueuze gezinswagen een prominente plaats krijgen op de stand van Mercedes, al zal de aandacht waarschijnlijk iets meer richting de nieuwe AMG GT gaan. Prijzen van de vernieuwde B kunnen we jullie nog niet meegeven, maar als je dit weekend nog naar de dealer gaat krijg je jouw exemplaar waarschijnlijk nog voor 2015 aanbreekt! Het segment van de middelgrote monovolumes is vrij breed, al is de BMW 2-Reeks Active Tourer waarschijnlijk de belangrijkste uitdager.

Visueel zijn de aanpassingen aan de magere kant, al plakt het nieuwe familiegezicht – bumper, grille en verlichting – bijzonder goed op de B-Klasse. Aan de achterzijde bemerken we de komst van LED verlichting. Om de veeleisende klant binnen dit premium segment voldoende te kunnen paaien werd het uitrustingsaanbod gevoelig uitgebreid, net zoals bij de A-Klasse en derivaten zijn er nu diverse niveau’s (Style, Urban en AMG Line) die serieuze invloed hebben op het exterieur, het ene al wat sportiever dan het andere.

Het kiezen voor de nieuwe trims heeft ook serieuze invloed op de ophanging, rijcomfort, interieur en de bijhorende bekleding, al zijn de mogelijkheden bijzonder uitgebreid waardoor iedereen wel een gepaste B-Klasse kan configureren. Het leger veiligheidssystemen werd uiteraard ook stevig aangedikt, de nieuwe B-Klasse probeert actiever dan voordien zelf ongevallen te voorkomen. Dankzij het standaard geleverde Attention Assist analyseert de Mercedes nog meer je rijstijl om moeheid te detecteren, dit tussen 60 en 200 km/u! Naast de veiligheidsfeatures werden de multimediale mogelijkheden wat uitgebreid, een lang verwachte keyless go is nu ook optioneel te verkrijgen!

Het bestaande motorengamma werd behouden al komen ze wat zuiniger en efficiënter voor de dag, aan dieselzijde zijn dat nog steeds de B160 / B180 / B200 / B200 / B220 CDI, al dan niet met 4Matic of als zuinige BlueEfficiency Edition. Een Mercedes B-Klasse is er uiteraard ook op benzine, dan mag je kiezen voor een B180, B200, B220 (4Matic) en de B250 topmotorisatie. Op een B45 AMG moeten we nog steeds niet wachten al zijn er heel wat milieuvriendelijke alternatieven. Laatstleden testten we nog de B200 Natural Gas Drive (NGD) die uiteraard dezelfde facelift krijgt, later dit jaar start men de productie van een elektrische B-Klasse Electric Drive.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...