Video: Lamborghini Miura vs Countach

Video: Lamborghini Miura vs CountachMet een Lamborghini Huracan of Aventador is er helemaal niets mis, toch bezitten de legendarische Miura en Countach net dat tikketje meer magie..

Het verhaal van Ferruccio Lamborghini is onder de meeste petrolheads waarschijnlijk wel geweten, al geven we het maar al te graag mee aan de onwetenden. Ferruccio was eigenaar van een succesvolle tractorenfabriek en wou zichzelf verwennen met een leuke sportwagen van Ferrari dat toevallig slechts enkele kilometers verder lag van zijn eigenste dorp: Sant’Agata. Na ettelijke problemen met zijn Italiaans raspaardje was Enzo Ferrari het beu en stuurde hem brutaal terug naar zijn tractors, Ferruccio wou vervolgens maar al te graag bewijzen dat hij het beter kon. Enkele maanden later verbaasde hij vriend en vijand met een straatlegale Lamborghini 350 GT.

Als we de klok een goede 60 jaar verder draaien zien we een rijke geschiedenis en een nieuwe Duitse eigenaar. Die wist het productieproces zodanig efficiënt te krijgen dat er stevige volumes gedraaid konden worden, dankzij een indrukwekkende marketingsdienst herkent ongeveer de hele wereldbevolking de befaamde sportwagenbouwer met een stier als logo.

Heel wat noemenswaardige modellen passeerden in de voorbije jaren de revue, toch verdienen de Miura en de Countach misschien wel een (extra) eervolle vermelding. De heren van CAR magazine kregen beiden voor hun lens en brengen ons maar al te graag een zes-minuten-durende samenvatting van een man met een sterke visie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...