Spyshots: Renault Koleos 2015

Spyshots: Renault Koleos 2015De Renault Koleos is er al sinds 2008, maar kon niet echt doorbreken. Een volledig nieuw model mag het binnenkort nogmaals proberen.

Ondanks enkele deugddoende facelifts kon de grote Renault Koleos niet echt overtuigen, terwijl de concurrentie hun SUV’s wel aan een stevig tempo konden slijten. Een omgekeerd verhaal bij de kleine Renault Captur, die ongezien populair is, waardoor de nieuwe Koleos dus heel wat stijlelementen zal overnemen en wat compacter voor de dag zal komen. Het Koleos geweer zal daarmee van schouder veranderen en zich in het segment van de Nissan Qashqai, Kia Sportage, Hyundai ix35 en Volkswagen Tiguan nestelen.

Niet zo lang geleden zagen we nog spyshots van een gemodificeerde Scénic XMOD, maar dat was om ons op een verkeerd been te zetten. Nu hebben we beelden te pakken gekregen van de uiteindelijke carrosserie. Om het verhaal nog wat spannend te houden werd er heel wat camouflagetape voorzien, na de verfrissende ontwerpen van de nieuwe Twingo en Clio verwachten we heel wat van de komende Koleos. Enkele jaren geleden werd het Renault R-Space Concept voorgesteld, de designers hebben hiermee al een stevige basis voor het uiteindelijke design.

Omtrent de prijzen of motoren kunnen we jullie nog niets meedelen, al hopen we dat de Fransen deze keer wel een kleine(re) diesel zullen aanbieden naast de nieuwe 1.6 dCi. Als klant krijg je ontwijfeld ook de keuze tussen voor of vierwielaandrijving en of je graag zelf schakelt of dat liever toevertrouwd aan een automaat. Volgens de geruchten krijgen we in het voorjaar van 2015 – lees: Autosalon van Genève in maart – de nieuwe Koleos al te zien, wij zetten onze euro liever in op het Autosalon van Frankfurt in september!

Lees hier onze rijtest met de gefacelifte Renault Koleos 4×4 Bose Edition!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...