Officieel: Peugeot 308 GT

Peugeot 308 GT
Extra pk’s en visuele opsmuk: Peugeot brengt de 308 GT mee naar Parijs.

Hoewel de Peugeot 308 er volgens ons al best lekker uitziet, zeggen we natuurlijk nooit nee tegen een portie extra sportiviteit. Volledig naar wens brengt Peugeot dan ook een nieuwkomer mee naar het Autosalon van Parijs: de 308 GT. De GT-versie zal beschikbaar zijn voor de hatchback alsook de break en vanaf oktober in de catalogus worden aangeboden.

Visueel onderscheidt de 308 GT zich door middel van andere LED-koplampen en knipperlichten, terwijl achteraan een stijlvolle dubbele uitlaat en een diffuser werden gemonteerd. De fiere leeuw verhuisde tot slot van de motorkap naar de grille en knap 18-inch velgenmateriaal is op de GT een evidentie.

Peugeot zal de 308 GT aanbieden met twee verschillende motoren: een 1.6-liter THP benzinemotor met 205 pk en een 2.0-liter BlueHDI dieselmotor met 180 pk. Het koppel bedraagt respectievelijk 285 en een forse 400 Nm. Verder werd ook nog de ophanging getweakt en zorgt het Driver Sport Pack voor een enthousiaster gaspedaal.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...