Officieel: Aston Martin Virage Shooting Brake Zagato

Officieel: Aston Martin Virage Shooting Brake ZagatoEen vermogende Europeaan klopte aan bij Zagato met een grote zak geld en de Aston Martin Virage Shooting Brake zag vervolgens het levenslicht!

Na de unieke Lamborghini 5-95 Zagato – die in vijfvoud gebouwd zal worden – krijgen we met deze Aston Martin Virage Shooting Brake Zagato een tweede creatie van Zagato in dit kalenderjaar. Vorig jaar hadden we al een unieke DBS Coupé Zagato Centennial en de bijhorende DB9 Spider Centennial, met dit drieluik eert de legendarische coachbuilder de honderdjarige verjaardag van Aston Martin.

Zoals de naamgeving al doet vermoeden is deze Shooting Brake gebaseerd op de Aston Martin Virage die ondertussen al vergane glorie is geworden. De daklijn werd aflopend verlengd met een verhoogde achterzijde tot gevolg, achteraan werd er eveneens geopteerd voor een dubbele uitlaat aan elke zijde en nieuwe lichtenunits. Of de wagen ook een performance upgrade meekreeg is niet geweten, standaard doet de Virage het met de bekende 6.0-liter V12 die in staat is om 490 pk en 570 Nm te ontwikkelen. Daarmee sprint deze Aston in minder dan 5 seconden naar het eerste honderdtal, ergens boven de 270 km/u is de pret voorbij.

De kans dat je deze Brit met Italiaanse designinvloeden ooit zult tegenkomen op de openbare weg is zeer miniem, al hopen we dat de gelukkige eigenaar zijn Aston Martin Virage Shooting Brake toch eens wat daglicht schenkt. Een prijskaartje voor deze Zagato betovering werd niet meegedeeld, al zal het ver boven de Virage basisprijs van 185.000 euro liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...