Lexus RC-F krijgt 477 pk en 530 Nm!

Lexus RC-F krijgt 477 pk en 530 Nm!De eerste kennismaking met de sportieve Lexus RC-F ligt al enkele maanden achter ons, vandaag geven de Japanners ook de veelbelovende prestatiecijfers prijs!

In het verleden had Lexus het steevast over “voldoende vermogen” en “meer dan 450 pk” voor hun topmodel binnen de RC familie, nu ze met de officiële cijfers naar buiten komen kunnen we enkel vaststellen dat ze niet gelogen hebben. Met 477 pk en 530 Nm afkomstig uit de 5.0-liter V8 nestelen ze zich mooi tussen de concurrentie als de BMW M4 Coupé of Audi RS5 Coupé. Sprinten aan het stoplicht doet deze oranje Jap voldoende vlot, in 4,5 seconden zit je al aan 100 km/u, als je blijft doorduwen ben je in staat om de – elektronisch begrensde – topsnelheid van 270 km/u te bereiken. Het schakelen gaat via een aangepaste Sports Direct Shift achttrapsautomaat.

In vergelijking met een reguliere Lexus RC is de sportieve F telg niet enkel breder, langer en lager, hij kreeg ook een onderstel dat voor 70% opnieuw ontwikkeld werd. Voor een optimale bruikbaarheid van de aandrijfkrachten beschikt de RC F over een Torque Vectoring Differential (TVD), deze controleert allerhande parameters en beslist op basis van die data de hoeveelheid powerrr voor elk wiel. Optioneel kan je een beweegbare spoiler – uit koolstofvezel – krijgen om extra downforce te genereren, momentele vind je hetzelfde exemplaar al terug op de nu al legendarische Lexus LFA.

Haast je nog niet direct naar de dealer om je handtekening te plaatsen onder een bestelbon, pas tegen het najaar zal deze sportieve bruut zijn weg naar daar vinden. Daarmee zal hij vermoedelijk dé ster van het Autosalon van Brussel worden in januari 2015. Tegen dan hopen we ook de correcte prijzen te kunnen meedelen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...