Jaguar Mark 2 van Ian Callum gaat in productie

Mark 2 by CallumVorige week introduceerde Ian Callum zijn persoonlijk project: een aangepaste Jaguar Mark 2. Door de vele lovende reacties gaat deze nu ook in (beperkte) productie.

Classic Motors Cars was het bedrijf die het prestigieuze project mocht uitwerken. In een 18 maanden tijd heeft het bedrijf, in nauwe samenwerking met Ian Callum, de Mark 2 aangepast en voorzien van de huidige technologie. Vanaf de start speelde het bedrijf met het idee om de wagen in een limited edition op de markt te brengen, maar had het schrik voor mogelijks lage belangstelling. Sinds vorige week stromen de positieve reacties binnen en heeft het bedrijf als gevolg dus toch de stap gezet. Peter Neumark, CEO van CMC verduidelijkt: “De wagen bleef verborgen voor het publiek tot een week geleden en heeft interesse gewekt over de volledige wereld. Wij hebben niet getwijfeld en direct contact opgenomen met Ian Callum met de vraag of we een beperkte oplage mochten uitbrengen. Waarop hij natuurlijk volmondig zei: Ja ”

De ‘vernieuwde’ Jaguar Mark 2 zal beschikken over een 4.3-liter benzinemotor goed voor 260 pk en een manuele vijf-traps versnellingsbak. De ophanging heeft een volledige update gekregen en het uiterlijk heeft enkele functionele aanpassingen gekregen. Het volledige interieur werd overtrokken in rood leder en in de zetels werd een ruitvormig motief gestikt. Limousine gevoel gegarandeerd! Met respect voor het authentieke is de wagen binnenin ook voorzien van een hele reeks technologische snufjes met als pronkstuk de uitklapbare touchscreen die alle mediatoepassingen voor zijn rekening neemt.

Ian Callum zelf is ook verheugd op zijn ‘eigen’ Mark 2 by Callum reeks: “Ik herontworp  de wagen naar eigen smaak en CMC maakte de wagen voor mijn persoonlijk gebruik. Ik was niet zeker hoe de wagen onthaald zou worden, maar was zowel verbaasd als blij met de reacties. Ik ben verheugd dat er nog enkele wagens zullen worden geproduceerd.”

De prijs voor een exemplaar van deze vrij unieke reeks zal zich tussen de £350.000  en £375.000 bevinden. De kleuren van het koetswerk en van het interieur kunnen volledig naar eigen smaak gekozen worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...