Officieel: Land Rover Discovery Sport

Officieel: Land Rover Discovery SportOp deze prachtige zomerdag nemen we afscheid van de Land Rover Freelander en verwelkomen we de langverwachte Land Rover Discovery Sport!

Na een eindeloos lange teasercampagne, spyshots en een onvermijdbaar lek halen de Britten nu eindelijk met volle goesting het doek van de gloednieuwe Discovery Sport. Deze kloeke terreinwagen moet de Freelander vervangen, daarnaast is hij ook de spil voor het toekomstverhaal bij Land Rover. Later volgen namelijk nog een grotere variant – opvolger Discovery 4 – en een kleine(re) crossover.

Als basis werd het knappe Discovery Vision Concept gebruikt, al zal je met een autominded oog ook wel heel wat Range Rover Evoque invloeden herkennen. De sportieve (aflopende) daklijn en grote – imposante – grille maken per direct duidelijk dat het menens is, ook voor het interieur bemerken we een grote sprong vooruit inzake afwerkingskwaliteit, materiaalkeuze en aanwezige technologie. Als je goed kan rekenen zal je maar liefst 7 (5+2) zitplaatsen, vier 12V stopcontacten en 6 USB poorten tellen, ook een head-up display en 8″ touchscreen zijn van de partij.

Dankzij een nieuwe versie van het Terrain Response systeem kan deze wagen zijn SUV status ook bevestigen op diverse soorten ondergronden in samenwerkingen met een stevige op/afrijhoek en een doorwaaddiepte van 60 cm. Met deze Land Rover Discovery Sport maakt het segment ook de introductie mee van de voetgangersairbag.

Het motorenaanbod is een mengeling van bestaande krachtbronnen uit het hele gamma zoals de 2.0-liter Si4 benzinemotor en de 2.2-liter dieselviercilinder, later zal daar nog zuinige ED4 turbodiesel bijkomen. De motoren kunnen naar keuze worden gekoppeld aan een negentrapsautomaat of een handgeschakelde zesversnellingsbak en aan twee- of vierwielaandrijving. De wereldpremière voor dit belangrijke model staat op de agenda tijdens het komende Autosalon van Parijs begin oktober. Daar zouden we nog meer informatie moeten krijgen zoals de prijzen en leverdata, reken toch op een stevige €30.000!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...