Spyshots: opvolger Rolls Royce Phantom [2017]

Spyshots: opvolger Rolls Royce Phantom [2017]De Rolls Royce Phantom een luxelimousine noemen is een understatement al komt hij stilaan op leeftijd, de ontwikkelingen van een waardige opvolger is nu prioriteit voor de Britten.

De Rolls Royce Phantom naamgeving gaat bijna een volledige eeuw mee al is de Phantom 2003 ongetwijfeld de bekendste. Dat was ook het eerste model na de overname van Rolls Royce door BMW en zorgde voor een waar succesverhaal. Jaarlijks worden er bijna 1.000 exemplaren met de hand gebouwd in Goodwood terwijl de basisprijs toch rond de €450.000 schommelt. Elk jaar voorzag Rolls Royce hun vlaggenschip van enkele updates, in 2012 werd de gefacelifte Phantom Series II voorgesteld met diverse updates op vlak van technologie, motoren en efficiëntie.

Ergens in 2017 of 2018 zouden we vervolgens toch een volledig nieuw model moeten krijgen, de eerste testmodellen maken alreeds hun eerste kilometers. Verwacht geen extreme wijzigingen, al zal de focus voornamelijk liggen op de gewichtsreductie. Momenteel legt de Rolls Royce Phantom maar liefst 2.550 kg op de weegschaal, de verlengde wielbasisvariant doet daar nog eens 170 kg bij! Als basis zal de nieuwe BMW 7-Reeks gebruikt worden die ook heel wat kilo’s zal verliezen dankzij het gebruik van aluminium en lichtgewicht materialen.

De kans is reëel dat de magistrale 6.75-liter V12 gewoon op post blijft, al verwachten we wel elektrische hulpsystemen om het verbruik en uitstoot wat terug te dringen. Er waren vergevorderde plannen om een elektrische Phantom te ontwikkelen maar het vermogende cliënteel zag daar geen brood in. Nog voor het nieuwe decennium verwachten we vervolgens ook een nieuwe Phantom Coupé en Phantom Drophead Coupé variant, daarna kunnen we ons weer klaarmaken voor een tiental jaar aan special editions!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...