Mitshubishi komt naar Parijs met Outlander PHEV Concept-S

Mitshubishi komt naar Parijs met Outlander PHEV Concept-STwee jaar geleden kwam Mitsubishi met een hybride Outlander: de Outlander PHEV. Een groot succes waar nu een vervolg wordt aangebreid.

Mitsubishi kwam twee jaar geleden met het innovatieve idee om SUV-rijden betaalbaar te maken door het verbruik aanzienlijk te doen dalen met een Plug-in Hybride systeem, als basis werd de reguliere Outlander genomen. De wagen kon met zijn beperkte uitstoot rekenen op grote (zakelijke) belangstelling waardoor het automerk zelfs even zichzelf voorbij liep. Nu bouwen ze verder op dat succes en komen ze naar Parijs met een concept voor een nieuwkomer, de reguliere terreinwagen kreeg vorig jaar al een beperkte opfriskuur.

De kernidee achter het concept is Sporty and Sophisticated, waarmee de milieuvriendelijke Japanners met een verfijnd interieur en exterieur voor de dag zullen komen. Het design zou de unieke rij-ervaring van de Outlander extra in het daglicht plaatsen, met de eerste schetsen ziet het geheel er alvast veelbelovend uit. De krachtbron van deze elektrische Mitsubishi blijft meer dan waarschijnlijk de huidige 2.0-liter benzinemotor die nauw samen werkt met twee elektromotoren, in het totaal goed voor een 200 pk.

Mitshubishi komt naar Parijs met Outlander PHEV Concept-S

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...