Impressie: opvolger BMW Z4 [2017]

BMW Z4 2017
De opvolger van de BMW Z4 Roadster wordt pas verwacht in 2017, maar voor een eerste impressie is het nooit te vroeg.

Op het Autosalon van Brussel 2013 beleefde de BMW Z4 zijn laatste facelift, goed voor een drietal jaar extra zorgeloos rijplezier. Maar in 2017 komt er een volledig nieuwe Roadster op de markt en daarover gaat de geruchtenmolen de laatste weken al duchtig draaien. Een eerste impressie krijgen we ook al, vanzelfsprekend met een korreltje zout te nemen.

Zorgen over voorwielaandrijving voor BMW’s Z4 Roadster komen bij ons niet meteen naar boven, al spreken kwade tongen toch over een gedeeld platform met de Toyota Celica. Een zes-in-lijn zal echter nog steeds beschikbaar zijn en zo’n 340 pk leveren in zijn meest extreme gedaante. Van 0-100 km/u moet daarmee geklaard zijn in minder dan 5 seconden.

Vanzelfsprekend zal BMW tegen 2017 ook in deze klasse met hybride technologieën experimenteren, maar daarover is het voorlopig volledig in het duister tasten. De Z4 zou wel nóg sportiever worden dan zijn voorganger en wie weet komt er ook wel een echte Z4 M. We houden jullie op de hoogte. (Via: DesignRM)

Lees hier onze rijtest met de BMW Z4 sDrive18i

Test BMW Z4 sDrive18i

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...