Spyshots: opvolger Jaguar XF [2016]

Spyshots: opvolger Jaguar XF [2016]De komst van de Jaguar XF betekende enkele jaren meer voor het Britse merk dan iedereen had durven hopen, de ontwikkeling van een gepaste opvolger wordt dus een grote uitdaging!

In het pré-XF tijdperk had Jaguar het bijzonder moeilijk om een voet op de Europese automarkt te krijgen, met de beperkte investeringen vanuit het Ford kamp was er ook geen ademruimte om leuke bolides te ontwikkelen. Toen de Indiërs van Tata de boel opkochten werd er eerst wat sceptisch gekeken maar toen het modellengamma jaar na jaar werd uitgebreid kon niemand meer klagen. Naast een succesvolle XF werd ook de XJ terug een waardig topmodel en enkel met de F-Type derivaten zouden we al een hele website kunnen volschrijven.

Nu het Britse premiummerk terug goed loopt – én verkoopt – moet het naar de toekomst kijken, voor namelijk volumemodellen zijn van essentieel belang voor een continue verkoop. In 2007 haalde Ian Cullum het doek van de XF en enkele jaren later kreeg hij – de sedan – een facelift, ergens ten einde van 2015 of begin 2016 zou er toch een volwaardige opvolger moeten zijn bij de dealers. Met de komst van de nog-te-onthullen XE moet de XF sowieso wat hoger in de markt uitkomen met meer binnenruimte, qua koetswerkbouw zou hij ook meer gaan aanleunen bij een sportback/liftback (met een grote achterklep, nvdr).

Gezien de vele inspanningen op het gebied van gewichtbesparing en aluminium bij de rest van het Jaguar/Land Rover concern zal de toekomstige XF deze weg inslaan, voor het interieur zouden we verbaast moeten zijn wanneer we over enkele jaren het eindresultaat mogen aanschouwen. Onze hoop gaat voornamelijk uit naar een Jaguar-waardig navigatie- en multimediasysteem, met de recente onthullingen van hightech gadgets zal dat wel snor zitten.

Om Informatie mee te geven omtrent het motorengamma is het te vroeg, al verwachten we wederom een zuinige diesel, kleine én grote benzinemotoren en misschien zelfs een hybride. Een range topper R(S) variant zou niet mogen ontbreken!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...