Toch 4WD voor de Ford Focus RS?

Ford Focus RS 2016
Volgens een nieuw gerucht krijgt de nieuwe Ford Focus RS dan toch vierwielaandrijving mee.<

Terwijl alle voorgaande berichten het tegendeel beweerden, komt nu een gerucht naar buiten dat de nieuwe Ford Focus RS toch over vierwielaandrijving zou beschikken. Een Ford insider zou het nieuws overgebracht hebben aan Road & Track. Het gaat om een volledig nieuw systeem met zowel voor- als achteraan torque vectoring.

Vierwielaandrijving betekent natuurlijk wel extra gewicht, dus zal de 2.3-liter EcoBoost een stukje meer vermogen mogen leveren dan de vijfcilinder van het uitgaande groene monster. Getallen van 325 pk tot 350 pk doen de ronde, al zullen we natuurlijk nog even moeten wachten op meer zekerheid. Qua transmissie is nog weinig bekend, maar we gokken nog steeds op een manuele zesbak.

Verder zal ook een nieuwe RevoKnuckle ophanging geïntroduceerd worden, zullen zowel velgen als remmen een maatje groeien en wordt het chassis verder opgestijfd. We verwachten de nieuwe Focus RS niet voor 2016, al zal dat meteen ook met een hoger prijskaartje zijn. Vierwielaandrijving kost nu eenmaal een scheutje meer… (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...